Advies

Advies

Advies kan gegeven worden over alle vragen en situaties die het familierecht of erfrecht betreffen.

Neemt u ook bij twijfel vrijblijvend contact op, dan spreken we de situatie door.

Second opinion

Wordt u al begeleid in uw situatie door een advocaat, een mediator of een notaris en heeft u te maken met een advies, een handelen of een uitspraak van een rechter die (deels) negatief voor u is of heeft u om welke reden dan ook twijfels bij het gevolgde proces? U kunt dan een second opinion vragen waarin ik voor u na ga of de juiste stappen zijn gevolgd en of bijvoorbeeld een hoger beroep of een wijzigingsprocedure of nieuw overleg met de andere partij nuttig zou kunnen zijn. Vanzelfsprekend kan ook blijken dat het gevolgde proces en de uitkomst hierop correct lijken gezien de omstandigheden en dat u verder kunt gaan met uw huidige advocaat of mediator dan wel in de situatie kunt/moet berusten.

Check huidige situatie up to date?

Zijn uw huwelijkse voorwaarden toe aan een wijziging? Is de hoogte van de kinder- of partneralimentatie nog correct? Overweegt u een wijziging in uw testament? Weet u niet of u goed aan iets gaat doen? Vraagt een veranderde situatie jaren na het echtscheidingsconvenant of gerechtelijke uitspraak om een nieuwe oplossing?

Leg uw situatie vrijblijvend voor en we bespreken het.

4-Gesprek

Als mediation geen optie (meer) is bij echtscheiding/uit elkaar gaan, dan wordt gekeken of er een zgn. 4-gesprek gepland kan worden met de andere kant dus beide partijen vergezeld van hun eigen advocaat. Gestreefd wordt zo naar alsnog een oplossing op de korte termijn. Als dit ook niet lukt of u wilt dit niet en er blijft sprake van een geschil waar iets aan gedaan moet worden, dan leg ik uw zaak voor aan de rechter, daarbij alle belangen en de kosten en baten afwegend.

Adviseur bij mediation

Het is mogelijk dat ik optreed voor u als partijdig adviseur op de achtergrond als u elders in een mediationtraject zit. Dat hoeft u niet kenbaar te maken bij die mediation, het mag vanzelfsprekend wel; dit bespreken we. Omdat een mediator u niet partijdig mag en kan adviseren, kan een partijdig advies van uw eigen advocaat-mediator u helpen om bepaalde vragen precies beantwoord te krijgen en de juiste keuzes te maken in de mediationafspraken. Als u bijvoorbeeld weet hoe sterk u juridisch staat in een alimentatiediscussie of verdelingskwestie, is het makkelijker om een afspraak daarover te maken met uw (ex-)partner. Omdat de mediator u beiden als cliënt heeft, kan hij u nooit partijdig adviseren in vraagstukken.